osorterat

Tungt

Kategori: Allmänt

Livet är lite upp och ner just nu. För det mesta fungerar vardagen riktigt bra, men jag kommer ofta på mig själv med att vilja berätta för maken om sånt jag sett eller hört under dagen. Efter nära sextio år tillsammans hade det blivit en vana.
Mina dagar är oftast fulla av aktiviteter av olika slag och av möten med människor. Visst kan det bli jobbigt ibland men jag tror det är bättre att ta sig genom det än att hålla sig undan. Det sägs ju att alla tårar man bär inom sig måste få komma ut.
Just idag måste jag klara en riktig uppförsbacke. Kremeringen är genomförd och urnan ska sättas ner i familjegraven. Jag vet inte varför det känns så mycket jobbigare än begravnings-gudstjänsten i kyrkan. Kanske beror det på att allt nu blir så slutgiltigt på något sätt.
 
Foto: svärsonen
 

Bortkastade pengar

Kategori: Allmänt

Dagens post innehöll en jätteöverraskning. Ett brev från Polisen. Vad hade jag nu gjort för fel?
Det visade sig att jag kört 61km/h vid en hastighetsbegränsning på 50 km/h i Gäddvik den 6 juli klockan 06:02.
Den morgonen hade jag klivit ur sängen 04.00 för att skjutsa sonen till Kallax. Därifrån gick den första etappen till Arlanda på hans långa väg hem till Kalifornien.
När jag åkte från flygplatsen var jag både trött, ledsen och upprörd. Det syns också på det foto som kameran tog, men är förstås ingen förmildrande omständighet. Det är bara att punga ut med 2400 kronor som Staten vill ha och vara glad för att inte polisen personligen var där. Då kanske jag åkt dit som olämplig förare istället.
Dessutom är det min allra första hastighetsböter under de 57 år jag har haft körkort. Det blir drygt 40 kr per år alltså. Sett från den synpunkten är det väl okey - men nog kunde jag ha gjort något roligare för de pengarna.
 

Oh Jonatan, takterass och kärleksstig

Kategori: Allmänt

Det vackra vädret lockade till en utflykt av något slag. Efter kontakt med mina tre systrar bestämde vi att träffas för ett födelsedagsfika. De två damerna till höger på bilden har fyllt år under sommaren så det passade bra.
 
Syster C tipsade om ett mysigt café i den gamla delen av Piteå. En liten innergård med gott fika och för dagen musikunderhållning av Oh Jonatan. (Du kan höra dem live i förra inlägget)
 
Efter en rejäl macka på surdegsbröd, skinka, ost och tomater och en hel del småprat, avvek syster E och vi andra fortsatte till den nya takterassen i stan för att njuta av en glass i sommarvärmen.
 
När vi gick därifrån ville syster C hem och packa för semester, så syster B och jag fortsatte ut på en promenad längs med älven. (Visst börjar det likna tio små....får man säga negerpojkar...som Agatha Christies roman)
Efter en skön vandring på den så kallade Kärleksstigen blev det middag hos syrran B.
En härlig, solig och avslappnande dag. Tack för den mina kära systrar.