osorterat

Uttrycksfullt

Kategori: Allmänt

Jag har fått en till

Kategori: Allmänt

 
Carolas och Bettans kommentarer på förra inlägget fick mig att tänka efter. Hur lätt är det inte att halka in på hur fort tiden går? Det är så mycket jag vill hinna med, men dagarna rinner iväg som vatten mellan mina fingrar. Det är frustrerande och gör mig stressad.
Om jag istället kunde tänka: åh så härligt, jag har fått ytterligare en dag. Den ska jag njuta av. Jag hinner det jag hinner och ska vara nöjd med det. Resten ordnar sig säkert.
Det blir till att träna på att sätta sig ner, ta ett djupt andetag och leva mer i "nuet". Jag tror att fjällstugan kommer att fungera som en perfekt plats för det.

Dagarna går

Kategori: Allmänt


Lunch på Träffpunkten. Köttfärslimpa, potatis och stuvade morötter. Så himla gott. Det var länge sen jag åt stuvade morötter. När jag var barn åt vi ofta just det till söndagssteken. Både köttfärslimpa och morötter ska jag nog laga nån dag framöver.
Efteråt blev det promenad hem med Eric sovande i barnvagnen så att hans mamma skulle få möjlighet att göra undan en massa pappersjobb. Vad är det förresten som gör att småbarn sover så gott utomhus? Fågelkvittret, trafikbruset eller den friska luften? Kanske allt det sammantaget.
Vi har också gjort en grovplanering inför en låååång vistelse i fjällstugan. Braha-råvaror att ha i frysboxen till exempel. Vågar inte riktigt lita på att isfisket ska ge tillräckligt ;-)  så vi beställde en kasse laxfileer som nu ska paketeras och frysas in för kommande behov.
I afton har jag själv ett styrelsemöte, och maken hämtning av några bautastockar uppe vid skiftet. Dagarna är fulla och tiden bara går och går....