osorterat

Valborg

Kategori: Allmänt

 
Eftersom vädret var kyligt valde vi att ta en biltur, bland annat åkte vi till Rosfors bruk och Infjärden för att återuppleva gamla minnen. Visst syns det att våren är på väg, även om det mesta nu är brunt och visset. Men kommer det en värmebölja blir det snabbt grönt.
 
Vintern rasat...och Sköna maj... sjöng Hortlax manskör medan en och annan snöflinga singlade förbi i den tregradiga "värmen".
Helt oväntat visade det sig att vi hade många gamla bekanta bland publiken. Och då menar jag inte gamla åldersmässigt utan folk man inte träffat på jättelänge. Kul att de spontant tar kontakt om man inte själv upptäcker dem.
 
Väl hemma igen hann vi precis vara med om braständningen, en träffpunkt för bybor i alla åldrar. Här fick vi veta att vi "fegat ut" då vi inte åkt ut med husbilen i helgen. (Sagt med glimten i ögat av en nybliven husbilsägare som sticker i väg tidigt i morgon ;-)
 
Givetvis ska det grillas en och annan korv också. Notera hur duktigt man garderat sig mot gräsbränder, både vid den stora elden och de små brasorna.
För vår del blev det ingen korv, het lammgryta med ris smakade däremot väldigt gott efter utevistelsen.
 

Mustascher

Kategori: Allmänt

Vi blev bjudna på födelsedagskalas i afton och hade turen att också få träffa charmiga Kivi och hennes husse. Månntro vårt näst äldsta barnbarn tänkt få lika prydlig mustasch som sin vovve.
 

Vart tog våren vägen

Kategori: Allmänt

Nu är husbilen städad, utrustad, bäddad och klar för nya äventyr. Men kung Bore verkar inte tycka det är dags än. Han pustar nordanvindar över oss och låter nysnö falla över inland och fjäll.
Det var inte så vi hade planerat vår Valborgsmässohelg. Vi hade tänkt sitta i solen, grilla och äta gott med vacker utsikt över spirande grönska och till lockropen från storspovar och andra nyinflyttade fåglar. Sen skulle vi sova gott till vindens sus och vågornas kluckande. Men nu får vi nog tänka ut något annat roligt istället.