osorterat

Minns du?

Kategori: Allmänt

Kommer du ihåg vad du gjorde idag för precis 25 år sedan? I vanliga fall gör man knappast det om det inte hänt något speciellt. Antingen i familjen, eller som den 28 februari, den dagen då Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm.
  
Piteå BHK skulle köra en draghundstävling centralt i stan dagen därpå, som då var en lördag, ett jippo som vi trodde skulle bli toppenkul och väcka stor uppmärksamhet.
När vi gjorde oss klara på morgonen fick vi höra om mordet på radion, men vi var ju tvungna att åka in till stan i alla fall eftersom vi var arrangörer.
Men allt kändes väldigt konstigt, det var som om man befann sig i en glasbubbla, och de funktionärer som anlände var dämpade oavsett politisk bakgrund.
Behöver jag säga att inte en enda tävlande dök upp! Jag tror hela Sverige stod stilla. Mordet sände en chockvåg genom hela landet och vidare ut i världen. Vår trygghet fick sig en allvarlig knäck den dagen.

Sälen

Kategori: Allmänt


Det går inte så bra för våran Anja, men Lill-Eric har övat på hennes segergest. En vacker dag lyckas hon kanske och då vill han vara med.

Vilket gäng

Kategori: Allmänt


Om ett gott skratt förlänger livet fick vi väldigt mycket extratid i går kväll. Ostviksgänget kunde verkligen konsten att driva med det mesta i tillvaron. Det var både skruvat och träffsäkert och vi hann knappt hämta andan mellan skratten.


Naturligtvis fanns åldringarna på "Hemmet" där. Och eftersom det var den allra sista föreställningen hade nog gänget lagt till några extra tokigheter eftersom de själva knappt kunde hålla sig för skratt ibland.


TV-serien Svenska Hollywoodfruar hade inspirerat till de här damerna till att ge sig iväg till USA. De skulle fånga en miljonär och både Paul Anka och Tiger Woods fanns med på deras önskelista.
I bussen på väg hem var det många som tyckte att vi redan nu skulle boka biljetter till nästa år. Bättre betyg än så kan man väl knappast få.
 

Två teckentolkar fanns på plats, de textade för en person i publiken som var hörselskadad. Kul att se hur det fungerar i praktiken.