osorterat

Presidentval igen

Kategori: Allmänt

   
I november 2008 var vi i USA och upplevde hur Barack Obama vann presidentvalet med knapp majoritet. Det var spännande sändningar på alla TV-kanaler och ett otroligt engagemang hos väljarna. Fyra år senare blev han omvald för ännu en period.
Nu är det dags för presidentval igen. Lika oförutsägbart den här gången. Kommer Hillary Clinton att hålla undan för Donald Trump och vad händer om det skulle bli alldeles jämnt? Kanske bäst att åka över och följa händelsen på plats.
 

Stubbekudde

Kategori: Allmänt

Barnbarnen Eric och Smilla har haft otur med sjukdomar i höst, nu senast har Eric varit rejält krasslig med hosta, hög feber och 60 i sänka. Han har fått mediciner och blir långsamt bättre, men orken är fortfarande inte den bästa.
Han har därför varit hemma med mig ett par dagar, men i dag var jag tvungen att ta en snabb tur till stan. Givetvis ville han följa med. Ett besök där brukar ju oftast betyda fika eller nån liten grej.
Utanför kaféet Röda Lyktan i Småstaden upptäckte vi nya sittplatser. Jättemysiga "kuddar" med naturmotiv. Tjejerna på fiket bredvid berättade att de snabbt hade blivit barnens favorit. Det kan jag förstå.
Och visst blev det både fika och lite klistermärken. Alltid bra med lite pyssel när man måste hålla sig i stillhet. Syster B bidrog också senare med en hög sagoböcker som blivit kvar sedan hennes barnbarn var små.
 

Italienare

Kategori: Allmänt

 
Häromdagen fyndade jag ett par läckra italienska skor. Skor som bara behövde formas om lite för att passa perfekt på mina fötter. En nära bekant sa att det var fullt möjligt.
- Man ställer in ugnen på 70 grader och ställer in skorna i 7 min. Sen kliver man i dem och låter skinnet forma sig efter de eventuella skavanker man har, förklarade hon.
Men så lätt var det förstås inte, jag fick ge mig. De blev inte ett halvt nummer större som jag hoppats. En god vän fick ta över dem och de blev jättefina på henne.