osorterat

Oväntat besök

Kategori: Allmänt

Vi fick åska och hårda regnskurar även idag. Vägen liknade en porlande bäck ett tag och våra fönster såg ut att bågna under trycket.
 
Kanske var det därför vi plötsligt fick oväntat besök. Den smög sig in genom den öppna dörren på tysta tassar och vi märkte det först när maken kände något mjukt som strök mot hans fötter.
Om vi inte haft allergiker i familjen skulle den ha fått stanna en stund för den var väldigt kelsjuk och kärvänlig. Jag hade lite dåligt samvete när jag bar ut den, men jag tror inte det var en vildkatt utan att den tillhör någon av de närmaste grannarna.
 

Kontakt (rättad)

Kategori: Allmänt

 
För ett tag sedan ringde en journalist från Helsingborg. Hon ville veta mer om den solskada som jag behandlats för och skrivit om på bloggen. Det blev en lång intervju och efter att par dagar kom en fotograf från Luleå och tog bilder. Nu finns resultatet att läsa i Hemmets Journal - inte Hemmets Veckotidning som jag skrev tidigare. 
Bloggen ger verkligen möjligheter till nya kontakter. I går ringde en helt okänd kvinna från Uddevallatrakten och undrade hur det gick med blåsan på min tå. Hon hade hittat min blogg och berättade att hennes man har råkat ut för precis samma sak. Ett bett på stortån av något slag, som sen blev en blåsa som nu växer hela tiden. Hon lovade återkomma med hur det går.
 

Snart samlas vi

Kategori: Allmänt

Nu har den yngsta familjen kommit tillbaka från en kort semester på Hölick utanför Hudiks-vall. Den äldste sonen och hans äkta hälft finns redan hemmavid och på fredag kommer mellanbarnet från USA med fru och barn. Ska bli så kul att få ha dem alla samlade, både barn, barnbarn och de två barnbarnsbarnen.
I dag har vi köpt surströmming, stekt köttbullar, bakat sockerkaka, ordnat med bäddar och fixat i lägenheten för att ge plats för fem efterlängtade gäster från det stora landet i väster. Bara en dag kvar innan vi har dom här.