osorterat

Studiedag

Kategori: Allmänt


På förmiddagen har vi datakurs och efter lunch kommer läsgruppen hit. Vi ska fortsätta att följa hundraåringens äventyr runt om i världen. Såg förresten att boken ska filmatiseras. Det kan inte bli alldeles lätt med tanke på vad den mannen råkat ut för under sitt innehållsrika liv.  

Broproblem

Kategori: Allmänt


(bridge opening with obstacles, it was stuck in this position for four hours)
Jag tror till och med bron över Pitsundet reagerade på kylan idag. När man öppnat för ett fartyg som skulle passera fastnade ena broklaffen uppfälld. I den positionen blev den kvar i fyra timmar. Till stor förtret för folk som valt just den här vägen.
För oss som kom söderifrån var det bara att åka över Bergsviken istället, men jag kan tänka mig att de som kom från munksundshållet var mer irriterade över att behöva vända och köra tillbaka.
(Skeppet som skymtar till höger på bilden är en isbrytare)

Vintersol

Kategori: Allmänt


Här vid kusten orkar solen fortfarande ta sig över horisonten, men uppe i fjällstugan i Adolfström får man vänta till 21 januari innan den visar sig igen. Jag är glad så länge vi ser solen, det är lättare att stå ut med vinter och kyla då. Det snöoväder som drabbat resten av landet är verkligen inget att längta efter, även om det betyder mindre antal kallgrader.
Uppe i Adolfström har man -29 grader idag. Jag tycker att det räcker gott och väl med de -15 som vår egen termometer visar.
Och även om solstrålarna inte värmer lika mycket som om sommaren brukar det bli nån grad mindre kallt mitt på dagen. Kanske blir det då en liten promenad för att få ljus och frisk luft.