osorterat

Grodstigen

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)
Jag promenerade på stigen i sakta mak, hörde grodor, småfåglar och kråkor, såg en vacker kolibri och njöt av solen.
Jag kallar den grodstigen eftersom temat för projektet, naturlig reningen av vattnet i ån, verkar vara grodor. 

(null)

(null)
Tydligen har jag tur med vädret för i morgon kväll, när jag sitter på planet hem, drar ett kraftigt regnväder in över södra Kalifornien. Det ska sen hålla i sig över hela helgen.Sista för den här gången

Kategori: Allmänt

(null)
Det är mycket som jag nu gör för sista gången innan hemresan. Som här att beställa friterad sushi, eller att följa och hämtar barnen i skolan, byta några ord med trafikvakten Frida från Peru eller mamman till Sammys klasskamrat som längtar tillbaka till Italien. 
Men också att få ett leende och ett hello från främlingar jag möter på promenaden, sådana små saker som gör att jag känner mig hemma i vardagen här.
Men det har blivit dags att packa resväskorna för den här gången och kolla att biljetten är med. En tidig, kall och snörik vår lär vänta på mig därhemma. 

Donationer i present

Kategori: Allmänt

(null)
Visst fick tvillingarna många fina presenter på födelsedagen, men storasysters egenhändigt tillverkade mysfilt visar på extra omtanke och kärlek tycker jag. 

(null)
Att få en stilig slips på nioårsdagen var nog också stort. Lily fick snygga gyllene skor.

(null)

Att många dessutom uppvaktade med donationer till Donald McDonalds barnfond har sin förklaring. Lily har nämligen haft cancer i form av en stor hjärntumör och familjens bekanta vet vad det betyder för de anhöriga. 

"Ronald McDonald Hus tillhandahåller genom stiftelsen Ronald McDonald Barnfond bostäder för anhöriga till svårt sjuka barn. Husen är belägna i anslutning till barnsjukhus där barnen skall kunna leva med sina familjer under behandlingstiden".