osorterat

2013 blir 2014

Kategori: Allmänt

Hur avslutar du året? Blir det i smoking eller festklänning, med glitter och glamour, hummer och champagne, raketer och fyrverkerier.
Eller gör du som vi, stannar hemma i soffan och myser. Vi gör det med Dana Dragomirs pan-flöjt, Grevinnan och betjänten på TV och kanske Skavlans julspecial. Något extra gott att äta och dricka blir det förstås också.
Fyrverkerier kan vara vackra på avstånd, men nog kostar det väl mer än de smakar. Dessutom är de skrämmande för många av våra husdjur och kan orsaka skador på både folk och egen-dom. Vi avstår så gärna från den delen av nyårsfirande.
 
Men hur Du än gör vill jag önska oss alla en riktigt trevlig kväll och ett Gott Nytt 2014.
 

Film för alla åldrar

Kategori: Allmänt

I kväll ska dottern och hennes man få barnledigt för att gå på bio. Filmen de ska se verkar mer dramatisk än den vi såg i lördags. Ändå är den tillåten från sju år - om barnet är i vuxet sällskap. Jag vet att många vuxna fängslas av de här historierna. Både böckerna och filmerna är storsäljare.
Undrar om det är i den här filmen den svenske skådespelaren Mikael Persbrandt har en liten biroll. Tror han spelar en björn som kan förvandlas till människa och vise versa.
 
 
HOBBIT: SMAUGS ÖDEMARK är fortsättningen på Bilbo Baggers äventyr då han färdas tillsammans med Gandalf och de tretton dvärgarna som leds av Thorin Ekensköld för att återkräva dvärgarnas förlorade rike Erebor.
Efter att ha lyckats överleva första etappen av resan strävar gruppen vidare mot Ensliga berget och den skräckinjagande varelsen som vilar i dess innandöme.
Men innan de når sitt mål måste de ta sig igenom den förrädiska Mörkveden och ställas öga mot öga med Thranduil, kung över ett rike bestående av farliga och oförutsägbara skogsalver.
När Bilbo och hans vänner lyckats ta sig ur fångenskapen hos alvkungen når de fram till stränderna vid Sjöstaden där människorna strider för sin överlevnad i ett land känt som Smaugs ödemark - ett område som blivit fullständigt ödelagt av en enorm eldsprutande drake för många, många år sedan.
Gruppen färdas österut och alltmedan Azog och hans orcher förföljer dem måste de också hålla sig utom räckhåll för ett nytt hot i Midgård - den mystiske Nekromanten som skaffat sig ett fäste vid Dol Guldur.
 

Jag ser ljuset

Kategori: Allmänt

Det märks att vi går mot ljusare tider. Solen lyser som om våren redan var här. Eller beror det på att jag går upp allt senare. 
Tydligen har jag gett mig själv jullov, sitter uppe till sent på kvällen och sover som bäst på förmiddan.
Dagen blir förstås kort, men kvällen är lång och det finns mycket mysigt att ta sig för. Att umgås med vänner, läsa böcker, se filmer och sånt. Vi behöver ju inte heller tänka på att några småbarn ska kräva uppmärksamhet redan vid femtiden nästa morgon.