osorterat

Trerätters

Kategori: Allmänt

Gårdagens kursavslutning blev en ren succé. Vi serverades först soppa Madeleine á la Jävre, en god räksoppa kryddad med kajennpeppar. Varmrätten bestod av inbakade rullader som innehöll plommon, bacon, champinjoner och ädelost. Till det serverades ugnsrostade grönsaker, potatis och en ljuvlig svampsås. En Creme Brulée med glass och kaffe avslutade den delikata trerättersmiddagen.
 
Alla vid domarbordet var överens om att betyget Med Utmärkt Beröm Godkänd var det enda betyg som kunde komma i fråga.

Belöningen bestod av en ros och ett bra-ha-köksredskap. Men kramarna och alla berömmande ord var nog mest värda. Och herrarna har tydligen så trevligt under sina träffar att de mer än gärna går ännu en fortsättningskurs till hösten. Vi damer ser fram mot fler lediga eftermiddagar och avslutningsmiddagar ;-)
 

Positivt - men inte enbart

Kategori: Allmänt

Blåbärsriset blommar och nu väntar barnbarnen bara på bären. Visst skulle man kunna tro att blåbärsriset växer uppe i skogen, så mild vinter som vi hittills har haft. Men just det här fanns i en tulpanbukett och har sen frodats i rumsvärmen.
Vi har inte mycket snö och i omgångar har det varit så halt, "gläggat", att det har varit svårt att ta sig fram. Många har drabbats av arm- och benbrott, så sparkstötting och stavar har använts flitigt av oss bybor.
Det var till och med så illa att en kväll började vår parkerade bil sakta glida på det svaga nerförslutet mot huset och hade kanske stannat mot ytterdörren om vi inte upptäckt det i tid.
Dottern fick också problem i en uppförsbacke till skidspåret. Bilen gled okontrollerat bakåt så hon tvingades styra in mot den lilla snökant som fanns vid sidan. Hon fick hjälp av en annan motionär som backade ner bilen åt henne med hjälp av handbromsen (!)  Skönt med mildvädret men inte bara positivt alltså.
 
Enbart positiv är däremot den middag som herrarna bjuder på i kväll. Det är avslutning på den matlagningskurs som de gått. Det har nu blivit en tradition som vi fruar uppskattar till fullo. Jag återkommer med menyn under morgondagen. 
 

Skickar kramar till Kalifornien

Kategori: Allmänt

Ett stort GRATTIS och många kramar till våra barnbarn Sammy och Lily som fyller fem år i dag. Det blev visst cupcakes till frukost i morse, ser jag.