osorterat

Innedag

Kategori: Allmänt

Vi håller oss inom husets fyra väggar idag. På skuggsidan av huset är det över trettio grader och det finns ju en del jobb att göra inför Danikas födelsedagsparty. Det är stort att fylla sju år och gästerna blir många. Partyt håller man som brukligt på lokal.
De vackra "blommorna" består av Lollypops (klubbor) som vi satt fast i en frigolitboll i en blomkruka. De ska vara dekorationer på borden. Sen blir det förstås också ballonger och sånt.
 
Gårdagens shoppingrunda resulterade i nya shorts åt oss båda och en ny kortärmad skjorta åt maken. Som det nu ser ut hade vi packat fel. Jeans, långbyxor, långärmade tröjor och koftor trodde jag var helt nödvändiga. Så är det förstås inte - inte just för tillfället.
Som tur är är kläder är billiga och bra här i USA. På Kohls betalade jag 30 dollar, ca 200 kr för mina två par shorts och ett läckert halsband. Då var det rea, plus att svärdottern hade kuponger på 30 % extra.
I afton väntar oss en något annorlunda upplevelse, ska bli kul att se resultatet på måndag. Vad det är? Det får ni veta senare.     
 

Våffelfest

Kategori: Allmänt

På dagens program fanns bl a besök på varuhusen Kohls och Target, men först blev det lunch på Bruxie, ett matställe med enbart våfflor på menyn. Jag och maken valde belgiska våfflor med ägg och bacon till förrätt och med lemoncurd och färska bär till desert. Supergott båda delarna.
Det har varit varmt idag, men i morgon lär vi hålla oss innomhus med luftkonditioneringen igång, meteorologerna förutspår +39 (officiellt och i skuggan)
 
Det går jättebra med barnen, vi förstår varandra och alla tre är väldigt gosiga och charmiga. Både Danika och Lily tränar på svenska ord och vi på engelska. Lily var först väldigt nyfiken på sin farfars lockiga grå hår och hans skägg, men nu är det ingen nyhet längre.
 
 

Säker skola

Kategori: Allmänt

Sonen bor i ett lugnt villaområde, flera mil från centrala Los Angeles. Ändå har man ett säkerhetstänk här som jag inte tror vi har i Sverige.
Klockan åtta på morgonen är det fullt av föräldrar och barn på gatorna kring skolan i området. Mamma, pappa eller någon annan vuxen följer med barnen till en uppsamlingsplats på skolgården. Där blir de hämtade av sin lärare och lotsade in i klassrummet. När lektionerna är slut för dagen är det samma sak åt andra hållet.
En utbildad "skolpolis" stoppar trafiken vid båda tillfällena och släpper vuxna och barn över gatan i etapper. Det här gäller inte bara förskoleungar, utan barn upp till minst tredje klass tyckte jag mig se i morse. Då gjorde vi sällskap med Danika som går i andra klass för att se själva. Helt klart fick vi många blickar av andra vuxna, diskreta men samtidigt iakttagande.
Vid minsta misstanke om att vi inte hade rent mjöl i påsen skulle nog polisen snabbt vara på plats. Därför vågade jag inte ta bilder.