osorterat

Drygt matkonto

Kategori: Allmänt

Den sista tiden har jag gjort vad jag kan för att tömma kylskåp och skafferi på färskvaror. Jag försöker blunda när jag går förbi charkdisken på ICA för att inte köpa på mig i onödan. Det finns ju dessutom mat i frysen som bör ätas upp. Men lustigt nog har jag väl sällan varit så bortbjuden på mat som nu. 
I går åt jag till exempel eritreansk lunch hos en av mina vänner från flyktingboendet och sen laxmiddag med större delen av familjen hemma hos dottern. Det är alltid lika roligt att träffas och det har gjort mitt matkonto väldigt drygt den här månaden.
Den här veckan blir också intensiv med bland annat lunch tillsammans med en god vän, biltvätt, klippning och tandläkarbesök. Men nästkommande måndag ska jag bara ta det lugnt. Då räknar jag med att sitta elva timmar i ett SAS-plan på väg tvärs över både Atlanten och den amerikanska kontinenten.
Vistelsen i Kalifornien innebär "all inklusive",  så där blir matkontot också litet. Men då får väl överskottet i hushållsbudgeten användas till annat.
  

En bland femtusen

Kategori: Allmänt

För 24:e året i rad arrangerades ett storloppis i Luleå i dag. Köerna till Arcushallen var förstås långa när femtusen människor ville in och fynda bland de 370 utställarna. Trots det var allt lugnt och gemytligt i trängseln.
 
Det mesta fanns att köpa, till och med små bebisar. De var förstås inga riktiga människobarn, de här två var bara mycket naturtrogna dockor.
 
 
Mycket kläder och skor, både för barn och vuxna, antikviteter och LP-skivor, skidutrustningar och hushållsföremål bytte ägare under några timmar.
 
En lycklig liten kille hade fått köpa speciallego för 900 kr. Hans pappa var lika lycklig.
- Allt det här skulle ha kostat minst ett par tusen i en affär, förklarade han.
 
Även om det mesta var billigare än så måste otroligt mycket pengar ha varit i omlopp denna lördag. Jag pratade med en tjej som sålde leksaker, barnkläder och småprylar för 10 - 40 kr/st och hon hade tidigt fått ihop till bordshyran på 795 kr.
Om jag själv fyndade? Såklart jag gjorde. Inte åt mig själv men det blev lite grejer i ryggsäcken ändå. 
 

Föräldrafritt

Kategori: Allmänt

Nu har jag skickat iväg dottern och hennes man på date så jag och barnbarnen har fritt fram för chips, go'fika och lek.
Gonattsagan blir längre än vanligt och läggningsdags en timme försenad, men det är väl såna friheter en mormor får ta sig.