osorterat

Lyser upp mörkret

Kategori: Allmänt

(null)
Det är inte bara juleljusen som lyser upp vår tillvaro. En riktigt bra bok kan få  de flesta att glömma mörker och stress. Så är det för mig i alla fall. 
Idag fick jag tips om flera nyutkomna böcker vid ABFs litteraturupptakt för läsecirkelledare. Det ska bli kul att föra den informationen vidare till de övriga medlemmarna i läsecirkeln. 

(null) 
Det är faktiskt härligt att ibland kunna "kura skymning", sitta i soffan med en filt över benen, dricka en kopp te och ha en intressant bok inom räckhåll.
Jag minns att våra äldre grannar därhemma brukade kura skymning. De satt då i halvmörker, tysta och avslappnade. Kanske mediterade de utan att veta att det många år senare skulle kallas så. 

(null)
Denna mycket spännande orkidé får mig också att må bra. Växten har stått i enbart vatten i flera månader och blommar nu från roten. Vilken livsvilja och vilken växtkraft. Har någon av er sett eller hört något liknande?

Adventdags

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)
Städat och fixat inför Advent, ett riktigt "gruvarbete" men såå skönt när det är gjort. Har en tigerkaka i ugnen som adventsfika åt de trevliga damer jag väntar hit i morgon. Frank Sinatra sjunger " I did it may way" på CD spelaren. Jag känner mig nöjd med dagen. 


Ät smör och skaffa hund

Kategori: Allmänt

(null)
Christinasalen var fullsatt när populäre läkaren mm, Nisse Simonsson, höll föredrag om hur vi ska kunna leva friskare längre. Det innebär förstås att vi inte ska röka men motionera en timme om dagen, dricka vatten och äta sunt. Alltså inte äta bröd, ris, potatis eller margarin. Och absolut inte socker i någon som helst form.
- Ett rent gift för oss människor, menade han. 
Han var inte heller nådig mot forskare och läkare som han ansåg var för beroende an läkemedelsbolag och därför skriver ut piller i stället för att ta reda på grundorsaken till sjukdomen. 
En stor del av föredraget handlade om den i västvärlden snabbt växande diabetesproblematiken. Han hänvisade till kända forskare och professorer, använde en hel del medicinska förkortningar och termer som var svåra för mig att hänga med i, men han var så entusiastisk i sin "predikan" att han höll på att missa taxin som väntade på att köra honom till flygplatsen.