osorterat

Söndagsaktiviteter

Kategori: Allmänt

Tvättmaskinen har jobbat och sänglinnet har kunnat torka utomhus. Det kommer att lukta härligt friskt när jag bäddar i kväll.
Förutom tvättandet blev det en snabb tur till Fiskecampen. Fortfarande fanns det många campinggäster och en hel del fiskare på bryggorna.
I övrigt är det datorjobb som tagit mest tid. Men det vackra höstvädret lockade också ut oss på en liten promenad, även om det var mer läge för picknick i skog och mark. Nåja, det kommer väl fler fina dagar får jag hoppas.  
 
 Foto: MA
Jag måste få visa en bild på den lilla fundersamma bondmoran som tillsammans med familj och kompisar besökte kossorna på Grans Naturbruksskola idag. Undrar just vad som rör sig i hennes lilla huvud.
 

Fresta mig inte

Kategori: Allmänt

Hemma igen och tillvaron återgår till vardag. Uppstart med ta han om tvätten som hopat sig och den första fastedagen på väldigt länge. Känns bra med en god mixad sallad och en bit kött. Vatten till förstås. Men visst suger det efter en rad choklad till kaffet.
Det borde ändå gå bra att komma tillbaka till försommarens vikt. En dryg kilo för mycket är lätt åtgärdat om vi bara kan låta bli att falla för frestelserna.
 
I övrigt är det vila som gäller för oss båda två. Det har varit fullt upp ett bra tag och snart väntar bland annat föreningsliv och kurser där man behöver vara på alerten. Finnkampen på TV får stå för motionen.
 

Några fjällbilder till

Kategori: Allmänt

Sakta smyger sig höstfärgerna på, men att lövträden inte fått ännu mer färg beror nog på att det inte varit minusgrader än.
 
Lunch på altanen - skulle kosta en bra slant på en uteservering i storstan. Även om det som här bara serveras en enkel pyttipanna och mjölk.
 
Innan vi åker ner mot kusten tar vi en sväng till Adolfström där storrödingen leker vid bryggan. "Fiske förbjudet" förstås, men det rycker säkert i fingrarna på många besökare. Nu har vi alla fall sett bevis på att det finns fisk i Yraft.
 
Inga skogsfåglar vid vägkanten, men en hel del renar. Några helt kritvita, de fanns utanför Arvidsjaur. Tyvärr hann jag inte fotografera just de snyggisarna.