osorterat

Stor dag

Kategori: Allmänt

Barnbarnen Lily och Sammy har tagit sin första katolska nattvard, en stor dag som firas med en fest för släkt och vänner. Stiliga sjuåringar eller hur?

.

Fyndmarknadsfynd

Kategori: Allmänt

Att åka till Fyndmarknaden i Luleå med syrran B har blivit något en tradition. Hela den stora sporthallen Arcus är då fylld av försäljare och folk i jakt efter billiga och bra grejer och köerna är långa.

Det finns mycket av barnkläder, leksaker och köksprylar att välja mellan, men givetvis också ett otroligt utbud av lite av varje. 

Efter några timmars vandrande mellan borden hade jag köpt det du ser på bilden. Syrran hade hittat ungefär lika mycket tror jag.

Du gamla du fria...

Kategori: Allmänt

Efter flera dagars "frihet" i fjällvärlden är det nu dags för den "gamla" att åka hem igen. Jag måste bl a gå igenom deklarationen och skriva under den på heder och samvete, husbilen ska besiktas och andra inbokade aktiviteter ska genomföras. Det har blivit vardag igen.

Men vi har haft härliga dagar jag och syrran och fått massor av både motion och avslappning. Skönt att vi kom oss iväg. 

Andra tar sig åt motsatt håll, från kust- och skogsland upp till fjällen. Dvs renarna.

Skoterförbudet som nu trätt i kraft är till för att vajorna ska få vara i ostörda i kalvningslandet. Men skoterlederna man får köra efter är fortfarande bra och vidderna räcker till för de som kan fortsätta att njuta av vårvinter och snö.