osorterat

Skillnad

Kategori: Allmänt


Röran utanför badrummet har gett oss gråa hår (om det nu kunde bli så mycket gråare) Alla begagnade vita möbler som vi samlade ihop hade kanske fungerat, men det såg inte bra ut. Olika höjder, bredder och djup. Särskilt maken ville ha det mer enhetligt. Lösningen blev en vit Billy bokhylla med dörrar, och en spegel i samma stil.  


Bokhyllan tar inte mycket plats i den smala hallen och rymmer ändå massor. Stilren är den också. Jag tänker köpa några vita korgar för att lägga småsaker i. Tvålar, tandkräm, lotion, champo och sånt. Det blir både snyggare och mer rationellt tror jag.
Nu börjar vi bli ganska nöjda med möbleringen och det känns bra att ha fått någorlunda klart innan vi ger oss av på semester. Men innan dess återstår en del saker att lösa, bl a problemet med strömförsörjningen i husbilen. Camp4You tror att det beror på att batteriet är för gammalt. Fyra år - håller de verkligen inte längre???

Färdigställande

Kategori: Allmänt

Hela förmiddagen har gått åt till att sätta ihop grejerna vi köpte. Ett riktigt svettigt jobb för maken. Själv hade jag det lugnare, monterade bara ett återvinnings-ställ som kommer att underlätta att hålla ordning på våra sopor. Pris 99 kr för ställ och tre plastväskor med ordentligt djup.
Det är konstigt hur nytänkande man kan bli av att flytta. Troligtvis har vi varit hemmablinda och det mesta har bara fortsatt av gammal vana. Du vet typ pappers- och plastkassar från ICA stående under diskbänken. Nu är det slut med det.
Stylisten tyckte jag skulle liva upp sovrummet, som går i grå toner, med något mer färgglatt. Ett rött överkast till exempel, med svart, grått och vitt som accenter. Sagt och gjort, det hon föreslog köptes in under den sista rundan i varuhuset. 
Tunna vita sommargardiner som fladdrar i vinden blev pricken över i. Eller vad tycker du?

Hjärnsläpp

Kategori: Allmänt


Hemma igen efter många varv kors och tvärs genom det stora varuhuset. Men nu är problemet med badrumsförvaringen löst, vi har fått tag i armaturer till de flesta av rummen, köpt lösa trådbackar, hittat en hurts för skrivaren samt fyndat lagom stora plastboxar för 39 kr/st (billiga eftersom de skulle utgå inom kort).
Givetvis följde det med lite annat också. Just nu har jag svårt att komma på vad. Hjärnan har tydligen kopplat bort efter allt tänkande i Haparanda.
Men jag känner mig väldigt nöjd med min morsdagspresent, en shoppingdag på IKEA. När jag kom hem väntade dessutom en vacker blomsteruppsättning från våra tre barn, trots att ett av dem finns i USA och den andre just nu firar på Mallorca. Men dottern hade ordnat med så vackra vita rosor från dem alla. Jag har mycket att vara tacksam för.