osorterat

Barnfavoriter

Kategori: Allmänt

Barnens favoriter, de inbyggda sängarna i fjällstugan, har fått nya gardiner. Dottern satte upp dem i dag och jag tycker de ser riktigt bra ut på bild. Kanske får vi själva möjlighet att se de här "kojgardinerna" på plats i helgen.
 
 

Stilla veckan

Kategori: Allmänt

Nu är julen definitivt bortplockad, tulpangardinerna är uppsatta och kvistar från syrener som takraset slitit av har fått lite gula ägg i väntan på små gröna blad.
Den här sista datalektionen har eleverna också lärt sig att skicka vykort via Internet, givetvis med aktuella påskmotiv.
Vi är nu inne i Stilla veckan. Idag är det blåmåndag, i morgon vita tisdagen och sen dymmelonsdag (efter seden att inför påsken byta ut kyrkklockans metallkläpp mot en av trä, en så kallad ”dymmel”. Det ger klockan en något dovare klang än vanligt)
Själv trodde jag den här veckan var påskveckan eftersom vi nu på torsdag har skärtorsdag, följt av långfredag, påskafton, påskdagen och annandag påsk. Tänk så fel man kan ha :-)
 
 

Utmaningen

Kategori: Allmänt

Jag hittade en rolig bloggutmaning hos Freedom, som hittat den hos Mary af Rövarhamn, som hittat den hos en finsk resebloggare. Utmaningen var att lägga ut tio bilder med givna teman. Varför inte göra ett eget försök tänkte jag och började kolla i arkiven. Utan att gräva alltför länge blev det så här:
 
1. En flygplansvinge: Vi är på väg att landa på Teneriffa och ser vulkanen Teide sticka upp ur molnen.
 
2. Bilden som av misstag blev riktigt bra: Smilla leker katt och ska lapa mjölk, men det är bara solsken i skålen.
 
3. Resebilden man blir på gott humör av: Stilla Havet var våtare än väntat.
 
4. Naturbilden. Vildcamping vid den lappländska sjön Malgomaj. Vilt, vackert och ostört.
 
5. En bild högt uppifrån. Vy från utkiksplatsen Keys View i Kalifornien som ligger 1700 m ö h. Det mörka strecket i mitten nere i dalgången är San Andreas-förkastningen som här "går i dagen".
 
6. Vykortsbilden. Natur i form av enorm blomsterprakt. Rosenparaden i Pasadena, Karlifornien, var en häftig upplevelse för oss norrbottningar.
 
7. Ressällskapet. Min syster, hennes man och deras hundar har varit vårt ressällskap under många fina turer med husbilen.
 
8. Njuta-under-palmen-bild. Teneriffa i december och champagne under palmerna, precis så som jag ville fira min 75-årsdag. 
 
 9. Godmorgonbilden. - Ät så mycket sushi du orkar på en timme. En LA-brunch att minnas.
 
10. Favoritstaden. Min favoritstad är ingen jättemetropol. Den är egentligen en "förort" till Los Angeles, har varit en del av en stor boskapsranch, området heter Ladera Ranch, ligger i Irvine, Orange County. Att det är mitt favoritställe hänger förstås ihop med att en av våra söner bor där med sin familj.