osorterat

På väg

Kategori: Allmänt


Det smäller och dånar ovanför mig så jag blir rädd att taket ska rasa in eller att någon tagit sig in på stugans kallvind. Kan det vara självaste påskhäxan som rumsterar om inför sin avfärd till Blåkulla?
När vi kollar utomhus visar det sig att det är snön på plåttaket som i varmvädret är på väg att rasa, utan att det finns utrymme för det.
Fast jag undrar ändå - jag såg ju nyss hur häxan susade förbi köksfönstret.


En riktigt bra påsk önskar jag alla kända och okända bloggläsare.

Farfars

Kategori: Allmänt


En tur till Farfarstjärn är precis lagom om man bara vill ut för att grilla en korvbit eller dricka kaffe. Det finns sådana vindskydd lite överallt och på vissa ställen som t ex Kattuggleselet och Barasjåkkå finns stugor med enkla möbler och en kamin. Väldigt välordnat för både sommar- och vinterturister.


Idag körde vi en liten sväng till Farfarstjärn och Bäversjön i väntan på ännu bättre väder och ungdomarna som kommer upp för att fira påsken med oss.
Allt fler bilar, många med skoter på släp, passerar förbi på vägen. Påsken är den mest hektiska tiden för stuguthyrarna här uppe i fjällen.

Påskpyntat

Kategori: Allmänt


Nu har vi påskpyntat enligt den tradition som gäller bland stugor och husvagnar, dvs färgglada fjädrar i björkris utomhus. Förhoppningsvis är inga av fjädrarna plockade från levande djur.
Nu på morgonen har vi ett lätt snöfall som förhoppningsvis upphör under dagen. Hoppas det inte faller nere vid kusten också, för jag hörde just på TV att det är trettio år sedan Piteå hade så mycket snö.