osorterat

Positivt - men inte enbart

Kategori: Allmänt

Blåbärsriset blommar och nu väntar barnbarnen bara på bären. Visst skulle man kunna tro att blåbärsriset växer uppe i skogen, så mild vinter som vi hittills har haft. Men just det här fanns i en tulpanbukett och har sen frodats i rumsvärmen.
Vi har inte mycket snö och i omgångar har det varit så halt, "gläggat", att det har varit svårt att ta sig fram. Många har drabbats av arm- och benbrott, så sparkstötting och stavar har använts flitigt av oss bybor.
Det var till och med så illa att en kväll började vår parkerade bil sakta glida på det svaga nerförslutet mot huset och hade kanske stannat mot ytterdörren om vi inte upptäckt det i tid.
Dottern fick också problem i en uppförsbacke till skidspåret. Bilen gled okontrollerat bakåt så hon tvingades styra in mot den lilla snökant som fanns vid sidan. Hon fick hjälp av en annan motionär som backade ner bilen åt henne med hjälp av handbromsen (!)  Skönt med mildvädret men inte bara positivt alltså.
 
Enbart positiv är däremot den middag som herrarna bjuder på i kväll. Det är avslutning på den matlagningskurs som de gått. Det har nu blivit en tradition som vi fruar uppskattar till fullo. Jag återkommer med menyn under morgondagen. 
 
Kommentera inlägget här: