osorterat

Fransk delikatess

Kategori: Allmänt

 
(Northern pike for dinner)
Det blev ungnstekt gädda till middag på fredag. En mycket ovanlig rätt i det här huset. Men liggande på rotsaksblandning, simmande i vitt vin, smör och grädde blev den ätbar. Påstod "fiskegubbarna" i alla fall. Ändå blev halva fisken kvar. 
Men hunden slukade resterna med god aptit. Både gädda, morötter och sås gick åt, karotten var alldeles blankslickad när han var färdig. Till saken hör att han just nu matvägrar på grund av starka nedärvda drifter. När det finns löptikar i byn blir maten oviktig för honom.
Kanske visste hunden att gädda räknas som en riktig delikatess på sina håll, bland annat i Frankrike. Och på TV ser vi samma kväll hur spelmannen Kalle Moreus lagar fläskfisk (gäddfärs och fläskfärs blandat) och påstår att det är det godaste han ätit. 
Är det någon av er som har testat just den kombinationen - eller har ett recept på någon annan läcker gäddrätt? Jag gissar att det kommer att fastna en och annan gädda i näten även framöver.

KOMMENTARER:

  • Birgitta o Bosse säger:
    2010-07-31 | 10:20:25

    Vi har inte kommit så långt att vi tillreder gädda...ännu. Men kommer det något "smarrigt" recept så kanske det blir av.........

Kommentera inlägget här: