Enkel fiskpudding
Kategori: Allmänt
Jag har varit sugen på fiskpudding ett tag. En sån som man fick när jag gick i skolan med ris och vit fisk. Jag hittade ett recept som går att göra om och förenkla om man vill eller har ont om tid.
Syster E berättade att hon köper färdig risgrynsgröt och kokar ett pkt torsk i bitar. Sen blandar hon bara riset med fisken och sätter in den i ugnen ett tag, och höjer värmen på slutet för att få en knaprig yta.
Jag testade hennes tips om färdig risgrynsgröt, kokade torsk och en liten bit lax (mest för att få lite färg) men gjorde i övrigt som receptet jag hittade på nätet.
Mina gäster åt flera portioner och det måste ju betyda att de också tyckte det var väldigt gott.
Laxpudding med ris (4 personer)
1.5 dl grötris
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
400 g lax, skinn och benfri
2 dl grädde
3 ägg
3 msk hackad dill
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 msk ströbröd
Gör så här:
1. Sjud grötriset med vattnet och fiskbuljong under lock ca 25 min. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 200°. Skär laxköttet i tärningar. Vispa ihop grädde, ägg, dill, peppar och salt. Blanda laxkuber och det kokta riset med äggstanningen.
3. Häll allt i en smord, ugnssäker form. Strö över ströbröd och grädda puddingen 30 min mitt i ugnen.
4. Servera med skirat smör, kokt potatis och eventuellt riven pepparrot.
Kullamannen säger:
Behövs potatis när man har ris?
Henny säger:
Bloggadress: http://osorterat.blogg.se
Kullamannen: det går bra utan potatis också, men barnen ville gärna ha både och. Smilla åt fyra portioner trots att hon är en liten fyraårig tjej. Dt blev hennes nya favoriträtt :-)