osorterat

Det år som gått. Del 1.

Kategori: Allmänt

(null)
Januari 2020

(null)
Visst kom den, krisen! Men inte ens i fantasin kunde vi väl tro att den hette covid-19. Det var mer långvariga elavbrott, stora olyckor eller odrickbart vatten man tänkt på i broschyren. Men att lagra hållbara matvaror, toapapper och andra förnödenheter hjälper ju tyvärr inte mot ett virus. 

(null) 
Snö fick vi i alla fall.

(null)
PRO Jävre kunde hålla årsmöte i februari, covid var inget riktigt hot än.

(null)
Utomhusaktiviteter var inget man var tvungen till i mars, men det hade blivit dags att hålla avstånd till andra.

(null)
2020 blev året då vi umgicks kring elden. 
(null)
Handtvätt och sprit blev ett måste överallt. 

(null)
Tack vare husbilen kom jag mig iväg på äventyr trots att coronan nu fanns överallt i världen. Gränserna till våra grannländer stängdes men här är jag vid kungastenen på norska gränsen. Längre än hit fick vi inte köra. 
Med på resan var bror Greger och hans fru Maria. Vi campade i Vuoggatjolme och åt en fantastisk middag i deras restaurang innan vi körde hemöver.

(null)
Efter en vända till Jokkmokk och Porjus, tillsammans med två av mina syskon och deras respektive, blev det en dagstur till Storforsen tillsammans med dottern, hennes familj och kompisar.

(null)
Midsommarhelgen var jag tillsammans med syster C med make och deras dotter och hennes familj i Borgfors. Tänk vilken förmån det ändå är att ha ett så stort och nära nätverk i sin omgivning. 
(null)
En vecka på Seskarö där Monicas familj var med och bodde i sitt stora tält var en av höjdpunkterna under sommaren. Allt såg lovande ut med pandemin. Kurvorna över smittade, inlagda och döda sjönk. 


(null)
Den sista övernattningstrippen gjorde jag med med syster C och hennes man. Vi fick toppenplatser vid havet på Boviken camping. 

(null)
Når hösten kom ökade smittspridningen till oanade höjder. Vi uppmanades gång på gång att hålla avstånd, inte träffa andra än de vi bor ihop med, hålla oss hemma, inte resa i onödan osv. 
Jag började sortera i den gamla amerikakoffert som står hos mig och hittade många bortglömda fotografier. Bilderna här ovanför är medlemmarna i min mans familj. Alla är numera avlidna. 
Fortsättning följer...