osorterat

Hemlis

Kategori: Allmänt

En lång, och på många sätt tuff, månad avslutas idag. Januari har blivit själva sinnebilden för elände, mörker, kyla och tomt i plånboken för de flesta. Men ha hopp, det ljusnar vid horisonten. Solen står allt högre på himlen (när det är klart väder) och kommer snart att värma våra nariga kinder. 
Fram till dess får jag roa mig med lite skvaller. Visste du att pengarna till köpet av Saab kom från en rik oljeshejk? Kanske var det hemligt, men så ligger det i alla fall till enligt hovreportern Jenny Alexandersson.
*Det är mycket prat om Saab och dess nye ägare Shejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan i dag. Han är Abu Dhabis kronprins och kontrollerar en tiondel av jordens oljetillgångar.  
Jag minns kronprinsessan Victorias resa till Abu Dhabi våren 2008. Jag var med under hela resan och dokumenterade hennes olika programpunkter. Självklart träffade hon kronprinsen, men vad de pratade om hölls hemligt. Knappast om Saab kan jag tänka mig. Det var lite för tidigt då. 

abudhabi.jpg
(The Swedish Crown Princess Viktoria visited Arabia in 2008. This year has the Crown Prince in Abu Dhabi, Shejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan, bought the Swedish car factory Saab )
En kronprins från ett oljeland var väl trots allt bättre än ryska maffian! Och vem vet, du som är Saab-ägare kan kanske få köpa bränsle billigare från shejkens egna oljekällor  :-)