osorterat

Valborg

Kategori: Allmänt

Jag trodde den här dagen var vikt för ledighet, festmiddagar och brasor. Något förvånad kunde jag konstatera att både banken och alla andra tydligen hade öppet, de flesta åtminstone fram till lunch.
Vi hade dessutom fått tid just idag på Hälsocentralen båda två. Maken gick därifrån med host-medicin och en fyraveckors cortisonkur för sina luftrör och gulliga doktor Lisa ska skicka en remiss till kirurgerna på lasarettet för att de ska kolla vad som orsakar mina sporadiska småblödningar.
Därför blir det inga vilda utsvävningar eller korvgrillningar i kväll. Vi ska vandra kanalen runt inne i stan för att mingla med alla andra som kommit för att se Kanalsimmet. Låter väldigt kallt. Undrar om kanalen är full av isflak?
Efteråt är bjudna till syster B för innemys vid braskaminen, lite gott tilltugg och trevlig samvaro. Helt rätt och jättetrevligt.
Alla er andra önskar jag också en trevlig valborgsmässoafton - men se upp för smällare och flygande häxor.
       
Valborgsmässoafton är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien, Slovenien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på den hedniska högtid som funnits i Tyskland, men har senare kommit att sammankopplas med kulten av den heliga Valborg (Wikipedia)