osorterat

Knepiga frågor

Kategori: Allmänt

Har du råkat ut för spöken, häxor eller annat oknytt idag? Vi har klarat oss än så länge, men vi har inte varit hemma under dagen så även om det läskigaste spöke har ringt på dörren har det inte gett någon utdelning.
Maken har gjort fint på sin familjs grav i Norrfjärden medan jag har varit på ett ovanligt möte. Deltagarna gnuggades nämligen i frågesport. Vi skulle svara på allt möjligt i geografi, politik, filmkunskap, musik, djur och natur, fysik och jag vet inte vad.
 
En av frågorna var vem som var motspelare till Vivien Leigh i filmen "Dimmornas bro". Jag såg honom framför mig och visste att han hette Robert Nånting, men efternamnet var som bortblåst. Det visade sig vara Robert Taylor.
 
Allt handlar om introduktion för en veteranvetartävling som går av stapeln varje år. Man kan säga att det är pensionärernas motsvarighet till Vi i femman.
Jag och vår ordförande jobbade tillsammans och klarade väl mer än hälften av de knepiga frågorna, men vissa fakta man en gång kunde ligger väldigt långt inne i hjärnbarken vid det här laget. Kul var det ändå.
Nu gäller det att dressa om för en avkopplande trivselkväll i Byagården. Undrar just om någon kommer i ett gammalt lakan eller utklädd till spindel.
 
Skulle inte tro det, vi hör inte till den generation som anammat den nya traditionen med Halloween.