osorterat

Tåg och flyg

Kategori: Allmänt

Allt går inte som på räls, det borde man väl ha lärt sig vid det här laget. Idag ville den äldre skotern inte starta när vi väl packat in oss för ännu en utflykt. Det fick bli en provisorisk lösning, nämligen "tåg" till Mittisjöns övre del. Dvs den större skotern drog dubbla pulkor efter sig. Det måste ha sett rätt lustigt ut.
 
Vädret var omväxlande, tidvis sol och dessemellan mulet och en del dalande snöflingor. Men som du ser var lilla babyn väl påpälsad.
 
Vi eldade och grillade korv, stekte fläsk och palt och mådde gott i lä för vinden. Det stora skotergänget rapporterade per telefon att det blåste hårt och snöade uppe på Tjallas. Men i den gruppen finns folk som kan stanna för att fiska i vilket väder som helst.
 
Om dåligt väder berättade också den pilot som landade sitt flygplan där vi satt. Han hade fått ge sig för snöfallet och slog därför läger på stranden till Mittisjön istället. En jättehäftig upplevelse för tvååringen som höll ett visst säkerhetsavstånd till den flygande maskinen.