osorterat

Trevlig Advent

Kategori: Allmänt

Nu är det färdigpyntat inför Advent, byns stora gran lyser därute och svajar lite i blåsten, och vi har varit inbjudna på årets första glögg.
Maken har gått för att bada bastu med "gubbarna". När han kommer tillbaka ser jag På spåret, men då ska vi också ta oss en bastuöl och en bruschetta.
 
Blanda Bregott med pressad vitlök. Bred på franskbrödskivorna, strö över lite örtsalt och rosta dem knapriga i ugnen, 250 grader ca 5 minuter. Tärna tomaterna, skala och finhacka löken. Plocka bladen från basilikan. Blanda tomat, lök, olivolja och vinäger. Salta och peppra. Vid servering blandas basilikan ner i tomatsalladen.
Kan också serveras med parmaskinka och mozzarella som läggs antingen på brödet eller bredvid på tallriken.
 
 
Ha en trevlig början på helgen du också :-)
Kommentera inlägget här: