osorterat

Minns du?

Kategori: Allmänt

Kommer du ihåg vad du gjorde idag för precis 25 år sedan? I vanliga fall gör man knappast det om det inte hänt något speciellt. Antingen i familjen, eller som den 28 februari, den dagen då Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm.
  
Piteå BHK skulle köra en draghundstävling centralt i stan dagen därpå, som då var en lördag, ett jippo som vi trodde skulle bli toppenkul och väcka stor uppmärksamhet.
När vi gjorde oss klara på morgonen fick vi höra om mordet på radion, men vi var ju tvungna att åka in till stan i alla fall eftersom vi var arrangörer.
Men allt kändes väldigt konstigt, det var som om man befann sig i en glasbubbla, och de funktionärer som anlände var dämpade oavsett politisk bakgrund.
Behöver jag säga att inte en enda tävlande dök upp! Jag tror hela Sverige stod stilla. Mordet sände en chockvåg genom hela landet och vidare ut i världen. Vår trygghet fick sig en allvarlig knäck den dagen.

KOMMENTARER:

  • Birgitta o Bosse säger:
    2011-02-28 | 16:04:30

    Vi minns den natten väl....vi hade varit på middag hos grannen och hörde det på radion på natten, det var svårt att fatta att det var sant.....

  • Carola säger:
    2011-02-28 | 16:39:24
    Bloggadress: http://spaningfrantornet.blogg.se/

    Jag flyttade in i en lägenhet vid polisstationen den dagen. Minns att jag ställde ned en jättekartong och tänkte...Är han verkligen skjuten, i Sverige..???

Kommentera inlägget här: