osorterat

Experiment

Kategori: Allmänt


Jag har tidigare skrivit om det här paltmjölet från Norge. Raspeballermixen är färdig-blandad och du tillsätter bara vatten, rör ihop och rullar sen paltar som kokas i lättsaltat vatten. Väldigt enkelt och perfekt att ha med i husbilen och i fjällstugan.
Idag gjorde jag ett experiment. Jag blandade mixen med betydligt mer vatten än i grund-receptet och hällde i en eldfast form. Satte in den i ugnen på 200 grader och väntade mig att antingen få en potatispannkaka eller en massa hundmat!
Det blev en knaprig och god pannkaka som nästan motsvarade min pappas. Och han var expert på just potatispannkaka ska ni veta. Resterna ska vi äta stekta tillsammans med rimsaltat fläsk. Det blir nog ännu godare. 
Det är väl just så här nya uppfinningar kommer till, man får en idé och testar vad som händer ;-)

KOMMENTARER:

 • trollmor säger:
  2010-08-31 | 21:37:50
  Bloggadress: http://trollmor.webblogg.se/

  Själv har jag aldrig prövat denna omtalade mix. Säkert kanon i husvagnen. Själv är jag väldigt konservativ när det gäller mat och jag gör det mesta från grunden. Jag har blivit bättre med åren.

  Gav tex aldrig barnen burkmat utan lagade all mat själv.Det började med att äldsta sonen var känslig för både det ena och det andra och det var enklare att laga själv än att hela tiden stå och läsa på paketen. Jag gjorde även vällingen till honom själv.

  Han var ett eksembarn hela han. Han mådde bäst på älgkött och potatis.Nu idag 29 år senare har han inga besvär med sånt som tur är.

  Kramis ewa

 • Birgitta säger:
  2010-08-31 | 21:48:51

  Kul att det också går att göra så bra veta om man bara har lit mjöl kvar Tack för tipset

 • EVA säger:
  2010-08-31 | 22:22:53
  Bloggadress: http://whiskyochchampagne.blogg.se/

  Testade och göra palt av den men tyckte inte alls om den...men som pannkaka kanske den funkar bättre :) ! Tack för tipset !  ***  KRAAAM EVA

 • Carola säger:
  2010-09-01 | 06:02:49
  Bloggadress: http://spaningfrantornet.blogg.se/

  Du har köpt fel mix !

  Kungsörnen har gjort en nyligen som heter Pitepalt !

  Glöm den norska modellen. De kan vi göra själva !

  Alltså....Kungsörnen Pitepalt !

Kommentera inlägget här: