osorterat

Ät smör och skaffa hund

Kategori: Allmänt

(null)
Christinasalen var fullsatt när populäre läkaren mm, Nisse Simonsson, höll föredrag om hur vi ska kunna leva friskare längre. Det innebär förstås att vi inte ska röka men motionera en timme om dagen, dricka vatten och äta sunt. Alltså inte äta bröd, ris, potatis eller margarin. Och absolut inte socker i någon som helst form.
- Ett rent gift för oss människor, menade han. 
Han var inte heller nådig mot forskare och läkare som han ansåg var för beroende an läkemedelsbolag och därför skriver ut piller i stället för att ta reda på grundorsaken till sjukdomen. 
En stor del av föredraget handlade om den i västvärlden snabbt växande diabetesproblematiken. Han hänvisade till kända forskare och professorer, använde en hel del medicinska förkortningar och termer som var svåra för mig att hänga med i, men han var så entusiastisk i sin "predikan" att han höll på att missa taxin som väntade på att köra honom till flygplatsen.


KOMMENTARER:

 • FREEDOMtravel säger:
  2018-11-21 | 07:11:00
  Bloggadress: http://www.freedomtravel.se

  Det finns ju väldigt många olika åsikter kring mat och hälsa idag, en djungel verkligen! Eftersom jag själv jobbar med forskning inom området håller jag mig ju till att titta på sammanvägda resultat av vad forskningen säger (dvs inte enstaka studier, utan systematiskt gjorda sammanvägningar av alla tillgängliga randomiserade kontrollerade studier och epdiemiologiska data). Dessa sammanvägningar av evidens visar väldigt tydligt att mättat fett ger en förhöjd risk för hjärt- och kärlsjukdom etc, varför man rekommenderar att i lite större utsträckning använda olja med låg andel mättat fett. Däremot visar forskningen också att det kan vara skyddande att ha något extra kilo när man blir äldre ;) Tyvärr är KI-forskarna inte så mediala. Med undantag faktiskt av Mai-Lis Hellenius som har varit ganska bra på att kommunicera forskningen utåt. Hur som helst, med detta sagt, så vill jag också säga att jag självklart inte har någon synpunkt på vad andra människor äter. Man ska naturligtvis äta det man själv känner att man mår bra av och trivs med, och vi är alla olika!

 • Henny säger:
  2018-11-21 | 07:56:38

  Tack för kommentaren, jag vet ju att du är en av dem som kan och vet mycket i denna fråga.

Kommentera inlägget här: