osorterat

Håller tummarna

Kategori: Allmänt

(null)

(null)
På flyktingförläggningen i Koler väntar fortfarande Asma och hennes familj på ett beslut från Migrationsverket. De har fått avslag på sin asylansökan och överklagat det. De hoppas på ett positivt svar på den här gången eftersom de inte ser någon som helst framtid i Afghanistan. De tillhör folkgruppen hazarer som talibanerna förföljer. Och även om landet inte är en regelrätt krigszon är det oroligt med kvinnoförtryck och många blodiga attentat.  
I Råneå väntar en annan "fagerviksfamilj" oroligt på samma sak. De kommer från Syrien och deras tre pojkar har anpassat sig bra här, går i skolan och har fått nya vänner. Men föräldrarna har det jobbigt med all denna väntan och osäkerhet. Medan de bodde på Havsbadet kunde vi ses då och då, nu är det tack vare Internet vi kan hålla kontakten. Det blir förstås inte detsamma som att mötas personligen. 
Jag och många andra håller tummarna för att de här familjerna ska få chansen att lära sig svenska och bli en del i vårt samhälle. De kommer att behövas, inte minst här uppe i Norrland. 


Kommentera inlägget här: