osorterat

En spännande man

Kategori: Allmänt

(null)

Jag läser en mycket intressant bok just nu. Den handlar om entreprenören Elon Musk som bl a skapat elbilen Tesla. En man som vill att människan kan leva på planeten Mars och att alla våra bilar ska drivas med enbart solenergi, men som också kräver allt av sina medarbetare, och som är lynnig och hänsynslös i allt han tar sig för. 
När jag var i USA senast tittade jag på elbilen Tesla som inte säljs i vanliga bilaffärer utan i exklusiva köpcentra. Musk har också lyckats skicka upp rymdraketer som kunnat återvända oskadda till jorden. När han sände upp en raket i en bana runt solen fanns hans privata Tesla med som last. 
Både i affärslivet och privat har Musks liv stundtals varit, och är fortfarande, kaotiskt. Han har varit gift två gånger, har tvilling- och trillingpojkar som han måste schemalägga tid med. Han har många mäktiga  motståndare och gamla erfarna medarbetare får ibland nog och säger upp sig. 
Det senaste är att en mångårig medarbetare erkänt att han saboterat dataprogram som ingår i tillverkningen av Tesla. Detta för att han anser sig ha blivit förbigången i karriären, enligt Expressen.  
En spännande man med ett intressant liv men ingen jag skulle vilja eller orka leva med. 

Kommentera inlägget här: