osorterat

En lektion i konst

Kategori: Allmänt

(null)
Ett besök i en annan skola är oftast intressant för en lärare. Ligger den skolan i ett annat land blir det extra spännande. Och att få chansen att vara med på en lektion i Kalifornien, där sonens familj bor, kändes som en stor förmån. 
Klassen består av 32 elever, en av den min sonson. Idag hade de konstlektioner med en "Master". De skulle med hjälp av lärarens instruktioner göra en tavla i samma stil som Jacob Lawrence. Till sin hjälp hade läraren fem volontärer, föräldrar, som ställer upp vid olika tillfällen. 
Det var tyst och lugn under lektionen, eleverna lyssnade på lärarens intruktioner och försökte följa dem och när lektionen var slut hade alla elever åstadkommit ett eget konstverk. 
Väldigt styrt var det med "steg-för-steg-anvisningar" och där man inväntade varandra, men jag hoppas och tror att det också finns tid för mer fritt skapande. 

(null)
Men tro inte att det bara var att följa med eleverna till klassrummet. Nej, först skull jag skrivas in i en liggare, få ett Vivitors Pass, och sen följa med volontärerna som hade särskilda pass. Säkerhetstänket är stort och som jag tidigare berättat är skolan omgärdad med staket och grindarna låsta under hela skoldagen. När vi lämnade skolan skulle det också skrivas in i liggaren.


Kommentera inlägget här: