osorterat

Flytt igen

Kategori: Allmänt

(null)
Zeana och hennes familj flydde från krigets Syrien för tre år sedan. Så småningom hamnade de på flyktingboendet på Fagervik utanför Piteå där jag lärde känna dem. 
Men boendet på Fagervik stängdes efter ett tag och flyktingarna flyttades till Koler, en liten utdöende by i skogslandet. 
Efter en lång och påfrestande väntan fick familjen uppehållstillstånd i Sverige. De ville stanna och etablera sig i Piteå, men det fanns ingen ledig bostad i området. De valde då att flytta till Filipstad. 
När det efter ca ett år i Filipstad dök upp ett erbjudande om jobb i Piteå jublade Zeana. Familjen tog chansen att flytta upp igen, trots att de inte lyckats hitta någon ledig lägenhet. De tänkte bo hos bekanta medan de sökte efter något eget. Det är i Piteå de känner sig hemma har de sagt många gånger. 
Men när lokalerna där Zeanas man jobbade förstördes av en brand blev han arbetslös. Inget eget boende fanns heller i sikte. En ny flytt var oundviklig.
Nu i dagarna går familjens flyttlass till ett samhälle utanför Karlshamn där de fått en lägenhet, där barnen får dagisplats och föräldrarna kan läsa svenska.
- Jag är så besviken. Men det viktigaste är trots allt att vi får lära oss svenska och får jobb, förklarar Zeana, även om drömmen är att kunna återvända till Piteå så småningom. 


KOMMENTARER:

  • FREEDOMtravel säger:
    2018-04-21 | 20:59:34
    Bloggadress: http://www.freedomtravel.se

    Fint att de trivs i Piteå, men tråkigt att de inte kan stanna. Många människor har det så tufft, bra för oss att reflektera över som växt upp i detta trygga land!

Kommentera inlägget här: