osorterat

Kolerbesök

Kategori: Allmänt

Jag och syrran B gjorde ett besök hos vännerna från Afghanistan som just nu bor på en flyktingförläggning i Koler. Inåt landet var det nästan vinter så försiktig körning var att rekommendera. 

Ungdomarna har nu väntat i två år på besked om de ska få stanna i Sverige. De har gjort en intervju med Migrationsverket, men vet inget än. Hon drömmer om att kunna utbilda sig till sjuksköterska och han vill gärna bli bilmekaniker och lastbilschaufför.  Jättefina unga människor som borde få en chans att komma in i vårt samhälle. De är glada över att ha blivit väl mottagna i Sverige och trivs i Norrbotten. Men utan körkort och bil är det tufft att bo mitt i skogslandet. Det går en buss per dag til Piteå, från Koler klockan 07.00 och tillbaka 15.00. Det finns ingen affär eller annan service i byn så allt måste hinnas med under ett dagsbesök i stan. Då gäller det att inte glömma något viktigt. 

Lilla Athena är född i Sverige, ett riktigt charmtroll. Hon blev jätteglad över att få ärva några av mina barnbarns begagnade leksaker. 




Kommentera inlägget här: