osorterat

Steg för steg

Kategori: Allmänt

Härligt vårväder i dag igen. Snön tinar och det rasar från taken, de större vägarna är redan bara och småfåglarna firar sin egen Melodifestival.

Jag och vovven tog en promenad till fyren för att se hur det såg ut på det blivande campingområdet, men det var fortfarande täckt av djup snö. 
Efteråt fick hunden vänta hemma medan jag besökte mina vänner på asylboendet på Havsbadet. Familjen har fått uppehållstillstånd men fortfarande inget eget boende. De tre sönerna går i vanlig skola och pratar redan bra svenska. 
När jag kom fram till familjen på Havsbadet satt föräldrarna och pluggade svensk grammatik med hjälp av ett TV-program. Medan vi drack kaffe försökte jag förstå de arabiska tecken och säga efter. Med urdåligt resultat. 
Språket är givetvis nyckel till att acklimatisera sig i ett nytt land. Men vilket "hästjobb" de har framför sig. Både att lära sig ett helt nytt alfabete och sen det svenska språket. 

KOMMENTARER:

  • FREEDOMtravel säger:
    2017-03-12 | 05:51:59
    Bloggadress: http://www.freedomtravel.se

    Vackert! Att lära sig ett nytt språk r mycket jobb! Jag lärde mig isländska när jag bodde där som 17-åring. Tufft, och då är språken ändå nära släkt. Har pluggat ryska också, som ju har annat alfabet. Kan bokstäverna någorlunda, men inte så mycket mer. Skulle behöva bo där för att ha tillräckligt med motivation!

Kommentera inlägget här: