osorterat

Händelserika dagar

Kategori: Allmänt

Så här i "semestertider" händer det en hel del. Man vill passa på när det är sol och värme och resor står ofta på programmet.

PRO Jävre arrangerade en medlemsresa till Överkalixtrakten och till Kukkolaforsen och jag var med. Det var en av sommarens varmaste dagar med temperaturer uppemot +27. Det kändes minsann när man klev ur den luftkonditionerade långfärdsbussen.

Första stoppet var vid Holgers traktormuseum i Svartbyn. Här finns ca 200 traktorer och en massa annat i maskinväg bl a den allra första snöskotern. Holger har samlat i 57år och den allra första tiden fick han gömma sina fynd i skogen för hans pappa gillade inte sonens samlarmani.

Nästa anhalt var ett besök hos Monika och Bengt Pohjanen. Vi blev inbjudna på kaffe och smörgås och fick ta del av Monicas vackra ikoner och höra Bengt berätta om sin verksamhet som författare av ett antal böcker, teater- och operatexter.

Ett intressant och givande möte med två starka personligheter med en alldeles egen ortodox kyrka i anslutning till sin bostad.

Avslutningsvis blev det en god middag på restaurangen vid Kukkolaforsen. Att det är högt vattenflöde i älven har gjort det svårt för de som ska håva sik, men på den finska sidan såg vi att man försökte visa hur det går till för en grupp bussresenärer.

.

Kommentera inlägget här: