osorterat

Ladera Ranch

Kategori: Allmänt

Historien om Ladera Ranch och andra samhällen i området började för över 125 år sedan. Då köpte två familjer den största av alla Kaliforniens " Ranchos" på 23 000 tunnland. Räkna själv efter hur stort det är när ett tunnland är 4 936 m² 


Sedan dess har boskapsskötseln bytts ut mot modernt samhällsbyggande. Allt fler "småstäder" växer upp bland kullarna. 
Samhällen med fina vägar, skolor, sjukvård, affärer och bostäder, de flesta i form av villaområden. 
Ladera Ranch, där Magnus och hans familj bor, är ett sånt. De köpte sitt nybyggda hus för 15 år sedan. Då kunde man fortfarande få se en eller annan coyte traska omkring och jag minns att Gennie var rädd för skallerormar då vildmarken låg så nära.

Fakta:
Ladera Ranch är en ort i Orange County, i delstaten Kalifornien, USA. Enligt United States Census Bureau har orten en folkmängd på 22 980 invånare och en landarea på 12,7 km².

I dag har det kommit häftiga regnskurar över södra Kalifornien. Visst behövs det vatten här, men det medför ofta lerskred från kullarna och de branta bergen. Ett problem för vägar och hus som är byggda i närheten. 

För familjen Lindgrens del är det ingen fara, kullarna ligger några kvarter och en Highway bort. Det blir bara vattendränkt i trädgården och frestande pölar på gatan att hoppa i.

Kommentera inlägget här: