osorterat

På hala vintervägar

Kategori: Allmänt

För fyrtio år sedan pendlade jag varje dag till mitt lärarjobb i Långträsk, Gråträsk och Koler. Många mil blev det och vintertid kunde det vara extra spännande med halka, snöstorm och renar på vägen.

I dag åkte jag och syster B de åtta milen till Koler på hala vintervägar. Det var bara att anpassa farten och låta det ta den tid som behövdes. Här är det glest mellan trafikanterna. Vid en olycka skulle det nog dröja länge innan någon upptäckte oss. 

Det var inte enbart av nostalgi vi valde att åka upp till Koler, utan mest för att vi skulle hälsa på hos en gemensam god vän som bor där.

Zena och hennes familj från Syrien flyttade i höstas från ett rum på flyktingförläggningen på Fagervik till den lilla byn i skogslandet för att kunna få en egen toalett och ett eget litet kök i ett fd pensionärshem. Lätt att förstå då hon dessutom väntade sitt andra barn. 
Det är klart att de känner sig isolerade och har långt till affärer och samhällsservice, men det är ont om hyresbostäder mer centralt. De försöker se tiden an och hoppas kunna hitta något närmare så småningom.

KOMMENTARER:

  • Birgitta säger:
    2017-02-11 | 21:22:22

    Tack för en fin dag syrran 💞

Kommentera inlägget här: