osorterat

Surströmmingsklämma går an

Kategori: Allmänt

Hela 98 glada pensionärer samlades i går på Hifton för att njuta av surströmming i PRO Jävres regi. En alltid lika populär rätt så här norrut i landet. Arrangörerna fick till och med göra en utryckning för att köpa fler burkar för att de säkert skulle räcka till. 
 
PRO Jävre har många medlemmar som inte bor i byn. Några bor i Piteå och andra kommer från byarna runt omkring. Mest långväga är Hasse och Torild Fagerhaug från Norge, som sommartid bor i Jävre där de har fått många nya vänner och bekanta.
De gillade inte surströmming till att börja med, trots att de äter fermenterad röding och öring hemma i Alta. Men sedan de lärt sig göra "surströmmingsklämma" (tunnbröd med bitar av surströmming, kokt potatis och lök som pålägg) går det mycket bättre.  
- Då går det an, menade Torild. Förut åt vi den som vanlig fisk och potatis och det var inte bra.
 
Lotterier är alltid väldigt populära och står för en stor del av föreningens inkomster. Vinsterna är många och skiftande och de som vinner är oftast nöjda. Om inte kan man ju alltid skänka vinsten till nästa lotteri ;-)

 

KOMMENTARER:

  • FREEDOMtravel säger:
    2016-09-23 | 21:18:50
    Bloggadress: http://www.freedomtravel.se

    Alltså jag har provat en gång, men får erkänna att den rätten förpassas till listan av konstiga exotiska saker som inte smakar gott: sjögurka (Kina), hästmjölksbollar (Mongoliet) och rutten haj (Island)... Men jag får väl skylla på att jag kommer från Skåne ;)

Kommentera inlägget här: