osorterat

Fint ljusspel från vindkraftsparken

Kategori: Allmänt

På väg in mot Arvidsjaur, etapp två av tre snart avklarad. Martin kör före oss med skotrar på släpet och vi har blivit förvarnade om att polisen har fartkontrollanter ute.
 
Det blev sent innan vi var hemma. Men en klar stjärnhimmel, ovanligt vacker ser jag att fotografen Mikael Krona har beskrivit den, ett litet grönt norrsken och ett imponerande "ljusspel" från vindkraftsparken gjorde resan mer intressant än vanligt.
Och visst är det skönt att komma hem till mer utrymme och fler bekvämligheter. WC inte minst, men också att man kan dricka kranvattnet. I stugan tas vattnet direkt från berggrunden och är svagt brunfärgat med en speciell doft (eller odör) 
Det är fullt drickbart enligt de analyser som gjorts, ja till och med så nyttigt att det kan förebygga alzheimers sägs det. Vi föredrar ändå att dricka det vatten vi hämtar direkt ur sjön.
 
I morse gav Danika  sin pappa massage. Att arbeta med datorer ger inte många muskler, särskilt inte såna man behöver för att hantera tunga skotrar.
Idag lär det bli tvättmaskinen som får jobba, vi andra vilar upp oss och kommer ikapp med oss själva. Barnen har också skoluppgifter som kommit lite på efterkälken under påsken.
 
Kommentera inlägget här: