osorterat

Dagen D

Kategori: Allmänt

Vi startade klockan 9.00 med fotografering, frukostfika och gemensam genomgång med Helene Ljungstedt från Nolia i väntan på de två stylisterna som flög upp över dagen. Lustigt nog visade det sig att jag och Katarina från Luleå, den andra utvalda tjejen, båda varit/är lärare och att vi båda kör husbil. Vilken slump att det blev just vi två bland alla som sökt :-)
 
Men så snart Hedvig Andér och Eva-Lena Rylander kommit fick Katarina sätta sig i frisörstolen medan jag följde med på stan för att hitta lämpliga kläder och skor.
 
Kanske inte den lättaste uppgiften ens för Hedvig som är erfaren i branschen. Kort om tid och mycket utplockat efter semestertider och stora festivaler som samlat många shoppingsugna.
Ändå hittade hon precis rätt. Hon lyfte fram den stil som passade var och en av oss. Tufft och lite vilt till Katarina, snyggt och bekvämt, lite "halvfint" åt mig.
När vi kom tillbaka till Nolia var det min tur att bli klippt, färgad och "målad". Rätt primitivt med hårtvätt i handikapptoaletten (i en frisörstol i toalettrummet alltså) och med klippning och sminkning uppe på scenen där den stora publiken kunde följa hela proceduren.
Under hela tiden var de generösa med tips på hur man skulle tänka kring hår, smink och kläder.
- Var inte rädd för att rufsa till frisyren, det ser bara naturligt ut och använd concealer för att jämna ut huden, men inget puder. 
- Du ska tänka på att välja kalla färger. Gärna V-ringat. Att t ex ha kläder som är randiga på tvären är helt fel. Ögat luras, varje rand kortar och breddar dina 157 cm, påpekade Hedvig bland annat.
 
När vi båda var färdigfixade dök Tony Irving upp som gubben i lådan. Om honom och  finalen kan ni läsa i Helenas inlägg "Gör om mig" på Freedomtravel
 
D-dagens klädsel: Jacka i en färg som räknas som varm och randig tröja.
 
Å vad tror du det fanns i min garderob? Just det, tröjor i både kalla och varma färger - alla väldigt randiga.
 
 

KOMMENTARER:

  • Helena FREEDOMtravel säger:
    2016-08-11 | 16:43:59
    Bloggadress: http://www.freedomtravel.se

    Det var väldigt kul att se och oj vad snygg du blev! Kanske får de randiga tröjorna i garderoben sällskap av några icke-randiga i framtiden också ;) Tack för länken! (Och om du vill ha några av våra bilder är det bara att ta från vår sida, eller be mig skicka!)

Kommentera inlägget här: