osorterat

Som dvärgarnas orgel

Kategori: Allmänt

Rösten är tillbaka men inte snön. Det är frusen vatten på vägarna istället. Jag testade mina dubbade skor i dag och vilken skillnad. Även om det kanske till viss del var inbillning så gick jag mycket stadigare och mer avslappnat än tidigare.
 
Jag såg något väldigt speciellt på promenaden. En rad brevlådar fick plötsligt "frispel". Locken öppnades och stängdes utan någon speciell ordning. De slogs upp som orgelpiporna i Disneys Snövit. Ni vet den där scenen när dvärgarna och Snövit dansar. Den som ingår i Kalles Jul på julafton.
Här tror jag det var stormen Gorm som skickat förvarningar, vindilar som lekte bland brevlådorna. Jag blev stående och tittade, men kom inte på att jag har filmmöjligheter i telefonen. Det kunde annars ha blivit en höjdare på YouTube.
 
Det var skönt med frisk luft och efter promenaden fick jag besök av ungdomarna som varit på familjegudstjänst. Barnen hade haft jättekul, Eric hade fått spela giraff och Smilla var stjärna i ett uppträdande. Alltså hon hade inte huvudrollen - hon bar på en stjärna. 
Vi firade Första Advent med att tända tomtebloss. Barnen var lika fascinerade över gnistorna som man själv var som liten. Roligt att även gammeldags leksaker kan roa dagens ungar.
 
 

KOMMENTARER:

  • Erics och Smillas Farmor säger:
    2015-11-30 | 11:19:02

    Det var inte bara Gorm som levde rövare i natt. Även Tor (åskväder) dundrade på en hel del. Så nattsömnen var inte den bästa i natt.

  • Kullamannen säger:
    2015-11-30 | 13:56:38

    Instämmer helt med farmor! Var ett väldans blåsande och mullrande. På Hallands väderö blåste det stundtals 39 meter i sekunden berättade en man som bor i Vejbystrand och som jag träffade i morse. Ett av strandfiken där hade fått hela sin uteservering inblåst i restaurangen och i hamnen låg flytbryggorna i en enda stor röra. 39 sekundmeter, ja då går det undan även om man bara har "slöfocken" hissad!

Kommentera inlägget här: