osorterat

Upphör

Kategori: Allmänt

Tidningen Foto ska läggas ner, det skriver DN Kultur. Vår dotters svärfar är en av dem som berörs och jag själv kommer verkligen att sakna den innehållsrika och intressanta tidskriften.

Själva  beskedet om nedläggningen kom i sig som en blixt från klar himmel, men  att det varit en pressad situation kände både jag och redaktionen till, berättar tidningens chefredaktör Fredrik Helmertz.

- Fotografi som  ämne är något vi nu släpper medan vi satsar mer på mode, inredning, mat  och underhållning. Ämnen där vi redan är starka på marknaden. Det krävs  stora satsningar för att lyckas och då måste man tyvärr ibland välja, säger Stina Abenius, publicistisk direktör på förlaget Aller Media.

Tidningen har funnits sedan 1939 och räknas som en institution i tidsskriftsbranschen. Flera av Sveriges största och mest namnkunniga fotografer, som Lennart Nilsson, Christer Strömholm och Anders Petersen, har medverkat och publicerats i tidningen genom åren. Men nu läggs verksamheten ner med omedelbar verkan och det sista numret publiceras i mars.

 

Kommentera inlägget här: