osorterat

Fest på avstånd

Kategori: Allmänt

Skellefteå arrangerar en stadsfest i helgen med en massa artister, tivoli och håll-i-gång. Vår dotter liftar med oss till jobbet på Bryggargatan och vi söker oss upp till den högsta punkten i området för att få en överblick.
 
Restaurang Viberget, ovanför slamombacken, verkar ha stängt för säsongen så det är tur att vi har bunkrat upp med mat i husbilen. Det blir rökt fläskfilé, potatissallad och grönsaker till middag, minst lika gott som om vi ätit det på lokal.
 
Vi är inte ensamma om att beundra utsikten över stan. Inte bara den här tjusiga limosinen, utan även andra mindre imponerande bilar, gör sig ärenden upp på berget, oklart vilka. Men vi anar att det är någon grillfest på gång där uppe och flyttar under aftonen till en parkering närmare citykärnan.
Musiken från festplatsen hörs väl, men den är inte riktigt i vår smak så vi känner ingen större lust att betala in oss.
I stället myser vi i husbilen i väntan på dottern som ska ut med sina jobbarkompisar sedan restaurangen stängt. Även de som jobbar kvällstid måste få känna festivalstämning nån gång. Och vi har ju både mat och sängar med oss och kan vänta läääänge.
PS
Nu är vi hemma igen och har ätit en första frukost, sängen väntar. Undrar om dotra möttes av morgonpigga barn när hon klev innanför dörren.
 
 
Kommentera inlägget här: