osorterat

Film för alla åldrar

Kategori: Allmänt

I kväll ska dottern och hennes man få barnledigt för att gå på bio. Filmen de ska se verkar mer dramatisk än den vi såg i lördags. Ändå är den tillåten från sju år - om barnet är i vuxet sällskap. Jag vet att många vuxna fängslas av de här historierna. Både böckerna och filmerna är storsäljare.
Undrar om det är i den här filmen den svenske skådespelaren Mikael Persbrandt har en liten biroll. Tror han spelar en björn som kan förvandlas till människa och vise versa.
 
 
HOBBIT: SMAUGS ÖDEMARK är fortsättningen på Bilbo Baggers äventyr då han färdas tillsammans med Gandalf och de tretton dvärgarna som leds av Thorin Ekensköld för att återkräva dvärgarnas förlorade rike Erebor.
Efter att ha lyckats överleva första etappen av resan strävar gruppen vidare mot Ensliga berget och den skräckinjagande varelsen som vilar i dess innandöme.
Men innan de når sitt mål måste de ta sig igenom den förrädiska Mörkveden och ställas öga mot öga med Thranduil, kung över ett rike bestående av farliga och oförutsägbara skogsalver.
När Bilbo och hans vänner lyckats ta sig ur fångenskapen hos alvkungen når de fram till stränderna vid Sjöstaden där människorna strider för sin överlevnad i ett land känt som Smaugs ödemark - ett område som blivit fullständigt ödelagt av en enorm eldsprutande drake för många, många år sedan.
Gruppen färdas österut och alltmedan Azog och hans orcher förföljer dem måste de också hålla sig utom räckhåll för ett nytt hot i Midgård - den mystiske Nekromanten som skaffat sig ett fäste vid Dol Guldur.
 
Kommentera inlägget här: