osorterat

Säker skola

Kategori: Allmänt

Sonen bor i ett lugnt villaområde, flera mil från centrala Los Angeles. Ändå har man ett säkerhetstänk här som jag inte tror vi har i Sverige.
Klockan åtta på morgonen är det fullt av föräldrar och barn på gatorna kring skolan i området. Mamma, pappa eller någon annan vuxen följer med barnen till en uppsamlingsplats på skolgården. Där blir de hämtade av sin lärare och lotsade in i klassrummet. När lektionerna är slut för dagen är det samma sak åt andra hållet.
En utbildad "skolpolis" stoppar trafiken vid båda tillfällena och släpper vuxna och barn över gatan i etapper. Det här gäller inte bara förskoleungar, utan barn upp till minst tredje klass tyckte jag mig se i morse. Då gjorde vi sällskap med Danika som går i andra klass för att se själva. Helt klart fick vi många blickar av andra vuxna, diskreta men samtidigt iakttagande.
Vid minsta misstanke om att vi inte hade rent mjöl i påsen skulle nog polisen snabbt vara på plats. Därför vågade jag inte ta bilder.       

KOMMENTARER:

  • Börje i SofieRo säger:
    2012-09-30 | 11:53:42

    Börjar med vädret - samma här men pga regn +7 grader! Ingen större nöd på oss för vi behöver ju inte tälta i alla fall! Ja du nog har vi skillda värdar vi lever i - Hos Markus lämnas barnen vid hållplats på gatan då bussen kommer och hämtar dom där! Ha det så gott i värmen!

Kommentera inlägget här: