osorterat

Berlin

Kategori: Allmänt


Tidigt på förmiddan tog vi buss från ställplatsen på Askanierring 70 till den stora järnvägsstationen. Därifrån blev det ett förortståg in till de centrala delarna av stan.


Vi började vårt besök med sighseeing-tur som visade oss alla de största sevärdheterna. Ett enkelt och informativt sätt at välja vad man sen ska koncentrera sig på, och skonsamt för fossingarna.  

Det märks förstås att stora delar av staden har legat i ruiner, mycket är nybyggt och faktiskt vräkigt. Helmut Kohl var en av dem som skulle ha det största, det högsta och märkvärdigaste, sa guiden. Men det var inte det vi kommit för att se.

    
Resterna av muren, utställningen om hur det sett ut medan den fanns, Riksdagshuset och mycket annat var betydligt intressantare. Likaså Checkpoint Charlie, i den del av Berlin där amerikanska trupper skötte bevakningen.  

Men Brandenburger Tor är förstås ett måste om man besöker Berlin. Den här dagen var det extra livligt, gårdagens stora demonstationer, och dagens VM-invigning i damfotboll, satte sin prägel på folklivet.
Tyvärr hinner jag inte fotografera allt jag skulle vilja, måste ju hinna uppleva allt "live" och inte bara genom kameran.

KOMMENTARER:

  • Birgitta o Bosse säger:
    2011-06-28 | 18:41:25

    Ni tar väl hem "en bit"av muren som minne.......

    Ska bli kul att se alla era bilder när ni kommer hem

    Kram från oss

Kommentera inlägget här: